課 程 概 述
Course Description

課程編碼
Course Code
中文課程名稱
Course Name (Chinese)
英文課程名稱
Course Name (English)
總學分數
Credits
總時數
Hours
AA45002 設計思考:方法學 Design Thinking: Methodology 2.0 2
中文概述
Chinese Description
Design Thinking是一個創意與設計的方法,根據各種設計主題之特性尋求解決方案,創造更多的可能性。本課程為輔導學生在建築設計的操作過程中,研究關於空間問題的分析、需求定義的描述、概念的發想與獲取、設計策略的擬定,直至具體方案的成形、優化與執行。
英文概述
English Description
Through experiential learning, class discussion and co-review, students will learn how to perform innovative design-oriented research and make connections between methodology for stimulating creativity, generating solutions and optimizing projects.

備註:

  1. 本資料係由本校各教學單位、教務處課務組、進修部教務組、進修學院教務組及計網中心所共同提供!
  2. 本資料僅供參考,正式資料仍以教務處、進修部、進修學院所公佈之書面資料為準。