課 程 概 述
Course Description

課程編碼
Course Code
中文課程名稱
Course Name (Chinese)
英文課程名稱
Course Name (English)
總學分數
Credits
總時數
Hours
3503014 基因體工程學概論 Genomics engineering 2.0 2
中文概述
Chinese Description
基因體學工程學,是結合分子生物技術及電腦資訊科技的新領域。由於分子生物技術的快速發展,DNA定序的資料也在近幾年中以驚人的速度產生;而這大量的資料經由電腦資訊的整理分析,所延伸出來的知識,已被廣泛地運用在生物醫學上的研究。基因體學工程學,是現代生物科技必要的知識。
英文概述
English Description
Genomic engineering is a newly developed field joining the knowledge from molecular biology and computational technology. Molecular biology techniques in high speed screening such as DNA sequencing have generated large amount of data. From these data, new frontier in biomedical researches can be explored. Genomic engineering is one of the essential discipline of biotechnology。

備註:

  1. 本資料係由本校各教學單位、教務處課務組、進修部教務組、進修學院教務組及計網中心所共同提供!
  2. 本資料僅供參考,正式資料仍以教務處、進修部、進修學院所公佈之書面資料為準。