課 程 概 述
Course Description

課程編碼
Course Code
中文課程名稱
Course Name (Chinese)
英文課程名稱
Course Name (English)
總學分數
Credits
總時數
Hours
1412005 中國政治發展史 The Development of Politics in China 2.0 2
中文概述
Chinese Description
本課程的重點在於介紹中國自秦始皇統一天下後以迄清朝滅亡,共有二千多年,在此期間中國的政體是皇帝制度,因此在皇帝制度下,中國是專制政體的國家。直到辛亥革命推翻了滿清,建立了民國,中國才成為民主政體的國家,直到民國35年12月25日制定完成憲法後,中國才真正成為民主憲政的國家。此外,並將介紹政府在台灣推展民主政治的過程,以及實施民主憲政的成果。
英文概述
English Description
The main purpose of the course is introducing the changes from the unity of the Emperor Chin Sue-huang to the ruination of the Ching Dynasty and the evolution from an autocratic country to a democratically constitutional country. Moreover, the process and the achievements of the democratic development as well as the performances of the Constitution are discussed in the course.

備註:

  1. 本資料係由本校各教學單位、教務處課務組、進修部教務組、進修學院教務組及計網中心所共同提供!
  2. 本資料僅供參考,正式資料仍以教務處、進修部、進修學院所公佈之書面資料為準。