課 程 概 述
Course Description

課程編碼
Course Code
中文課程名稱
Course Name (Chinese)
英文課程名稱
Course Name (English)
總學分數
Credits
總時數
Hours
1102004 軍訓(三) Military Training(III) 0.0 2
中文概述
Chinese Description
大二上學期為軍訓(三)兩學分選修,在下列三單元中選擇兩者,概述如下:孫子兵法--使學生了解我國固有兵學思想、戰爭原理、原則及戰爭指導藝術,啟發學生對兵學研究之興趣,增進軍事修養,建立全民國防共識,以維護國家安全。國防科技--使學生對武器及武器系統與目前世界各國所發展使用的新式武器能作有系統的認識,並對我國獨立自主的國防科技發展成就有所了解,以啟發青年學生參與國防科技研究的興趣。護理與健康--概述同大一女生部份。 國防科技--使學生對武器及武器系統與目前世界各國所發展使用的新式武器能作有系統的認識,並對我國獨立自主的國防科技發展成就有所了解,以啟發青年學生參與國防科技研究的興趣。 護理與健康--概述同大一女生部份。
英文概述
English Description
Military Training includes three Courses at the first semester of second year. They are Sun Tzu's Art of War, National Defense Technology, Nursing and Health. Sophomores can choice any two of tem. Sun Tzu's Art of War introduces you into new area of thought of war. National Defense Technology affords you a thorough and systematic knowledge of world's high technology weapons. Nursing and Health is a course of teaching you how to take cares your own body and mind.  

備註:

  1. 本資料係由本校各教學單位、教務處課務組、進修部教務組、進修學院教務組及計網中心所共同提供!
  2. 本資料僅供參考,正式資料仍以教務處、進修部、進修學院所公佈之書面資料為準。